بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوایی (CONTENT MARKETING) یکی از شاخه های اصلی دیجیتال مارکتینگ است که به دلیل اهمیت فراوان آن، این روزها مورد استقبال و استفاده بسیاری از کسب و کارها قرار گرفته است. با رشد روز افزون فناوری اطلاعات و ارتباطات، بازاریابی محتوا به عنوان یکی از قدرتمندترین ابزارهای حوزه دیجیتال مارکتینگ مطرح شد.

تعریف محتوا

تولید محتوا امری است که از زمان های قدیم رواج داشته و شاید بتوان گفت که عمر آن به اندازه عمر بشر است. از زمانی که غارنشینان تصاویری را بر دیوارهای غار میکشیدند تا به امروز که از طریق اینترنت و وب و شبکه های اجتماعی روزانه شاهد انتقال حجم عظیمی از محتوا در بین مردم در سراسر دنیا هستیم.

انواع محتوا

بطور کلی چهار نوع محتوا وجود دارد.

دسته اول محتواهایی هستند که در غالب متن تولید میشوند. این متن ها یا به صورت EBOOK منتشر میشوند و یا در وب سایت ها قرار  میگیرند.

دسته دوم به صورت صوت هستند که در قالب پادکست منتشر میشوند.

دسته سوم محتواهایی هستند که به صورت عکس در سایتها و یا شبکه های اجتماعی منتشر میشوند.

دسته آخر ویدئو هایی هستند که در سایت های مختلف همانند سایت های  اشتراک ویدئو انتشار می یابند.

تعریف بازاریابی

تعریف واژه بازاریابی به تعداد خبرگان و انجمن های فعال در این حوزه است. به تعریف آقای فیلیپ کارتر که کتاب مدیریت بازاریابی وی یک مرجع مهم آموزش بازاریابی در دنیا است، بازاریابی، دانش و هنر کشف، خلق و ارائه‌ی ارزش، با هدف تأمین نیازهای یک بازار هدف، هم‌زمان با کسب سود است.

تعریف بازاریابی محتوا

‌بازاریابی محتوا برنامه استراتژیک تولید و انتشار محتوای با ارزش ، مرتبط و مستمر برای جذب و حفظ قشر مشخصی از مخاطبان برای ترغیب و هدایت این افراد به کار مشخصی که ما انتظار داریم آنها انجام دهند، است.

تکنیک های بازاریابی محتوا

برای تولید محتوای مناسب ابتدا باید مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید، دغدغه و مشکلات آنها را پیدا کنید و سعی کنید راهکارهایی ارائه دهید که گره ای از مشکلات آنها باز کند و آنها را به کاربران همیشگی شما تبدیل کند.

روش های گوناگونی برای بازاریابی محتوا وجود دارند. وبلاگ نویسی، معرفی محصولات و بررسی و نقد تخصصی برند ها و محصولات آنها، ارائه راهکارهای کاربردی برای حل مسائل مختلف در قالب بهترین ها، ارزانترین ها، آسانترین ها و …، تهیه اینفوگرافیک (طراحی هایی که به شیوه جذاب و در قالب تصاویر اطلاعات را به مخاطبان میرسانند)، مصاحبه با افراد سرشناس ، تولید ویدئو و پادکست و انتشار کتاب های الکترونیکی از روش های مختلف برای تولید و بازاریابی محتوا هستند.

دلایل استقبال از بازاریابی محتوایی

 

سادگی در شروع به کار

امروز هر فرد یا کسب و کاری که بخواهد در زمینه توزیع و انتشار محتوا فعالیت کند، به سادگی می‌تواند به یک ناشر (Publisher) تبدیل شود و شاید بتوان گفت مهم‌ترین هزینه‌ی مورد نیاز برای این‌ کار، صرفاً زمان است.

کاهش هزینه

یکی از محاسن دیگر بازاریابی محتوایی کاهش هزینه ها است. راه‌اندازی یک اکانت در شبکه های اجتماعی، هزینه‌‌ای ندارد. راه‌اندازی یک وب‌سایت هم، اگر چه بی‌هزینه نیست، اما نسبت به هزینه‌ی اجاره کردن رسانه‌های سنتی (مثلاً رادیو، تلویزیون، مجله و بیلبورد) بسیار ارزان‌تر است.

افزایش دسترسی افراد به اینترنت و موبایل و کامپیوتر

این روزها استفاده اکثر افراد از گوشی های هوشمند و فعالیت روز افزون در شبکه های اجتماعی به صورت کلی استفاده از اینترنت ، کامپیوتر و موبایل باعث دسترسی گسترده همه افراد به محتواهای گوناگون و استفاده از آنها شده است. بنابراین لزوم استفاده از تبلیغات تلوزیونی، چاپ در روزنامه و یا بیلبوردهای خیابان را بطور چشمگیری کاهش داده است و با اکتفا به شبکه وب و شیکه های اجتماعی بیشتر جامعه هدف پوشش داده میشود.

ارتباط با مشتری

این روزها اغلب مشتریان تمایل دارند تا در جریان تولید کالاهای مورد علاقیشان قرار بگیرند و اطلاعات کافی در زمینه مواد مصرفی و طرز تهیه و منافع و مضرات محصولات و خدمات داشته باشند. بازاریابی محتوایی این فرصت را فراهم میکند تا مشتریان را از طریق انتشار عکس، متن و ویدئو در جریان صفر تا صد کار خود قرار دهید و بدین ترتیب ارتباط موثری با مشتریان برقرار کرده و اعتماد آنها را جلب کنید.

مفید برای همه کسب و کارها

همه کسب و کارها در اندازه های مختلف از بیزینس های کوچک تا کسب و کارهای مطرح و بزرگ میتوانند از این روش برای شناخته شدن، جذب مخاطب و کسب درآمد استفاده کنند.

شخصی سازی برای کسب و کارها

هر فرد یا کسب و کاری متناسب با دانش و حرفه ای که در آن فعال است، میتواند به تولید و بازاریابی محتوا بپردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *