موشن گرافیک چیست؟-مقدمه ای بر موشن گرافیک

مقدمه ای بر موشن گرافیک

مقدمه

امروزه تاکید بیشتر سئو بر تولید محتوای با کیفیت است. تولید محتوای با کیفیت باعث میشود رتبه ی وبساست شما در گوگل افزایش چشمگیری داشته باشد. به همین دلیل امروزه یکی از بخش های سایت به تولید محتوا اختصاص داده شده و محتوا نویسان باید محتوایی با توجه به کسب و کار تولید کنند. این محتواها هستند که باید برای مخاطب جذاب باشند و با کیفیت.یکی از محتواهایی که ببسیار برای مخاطبان جذاب است موشن گرافیک یا گرافیک متحرک است که در این مقاله میخواهیم کمی درباره آن صحبت کنیم.

موشن گرافیک چیست؟

گرافیک متحرک (motion graphic) متشکل میشود از دو واژه موشن به معنای حرکت و گرافیک معنای تصویرها مثل وکتورها و تصاویری که معمولا با برنامه ها گرافیکی ساخته میشوند.

قبل از اینکه گرافیک متحرک وجود داشته باشد، تصاویر بصورت ایستا (بی‌حرکت) و ثابت بود اما با پیدایش آن، دیگر این امکان وجود دارد که تصاویر ثابت را به حرکت درآورده و با استفاده از صدا و رنگ‌های مختلف و یک گرافیک ساده جذابیت و محبوبیت مطالب را چند برابر کنید.

موشن گرافیک تفاوت بزرگی با انیمیشن دارد، این که در انیمیشن شما یک داستان را تعریف میکنید اما موشن گرافیک انتقال پیام هست. این پیام میتواند شروع یک فیلم (عنوان بندی) یا ارائه یک مطلب (اینفوموشن گرافیک)، موشن گرافیک‌های رسانه‌ای (برودکست دیزاین: اعلام برنامه، میان برنامه) و غیره باشد. انیمیشن بیشتر داستانی است و محتوای خود را از طریق داستان به مخاطب منتقل می کند اما موشن گرافیک بیشتر بر تصویر و عناصر بصری از جمله فرم، رنگ، بافت و حرکت تکیه می کند تا محتوای خود را ارائه می دهد.
موشن گرافیک غالبا تصویر محور است ولی انیمیشن بیشتر شخصیت محور است .
انیمیشن غالبا به لایه های زیرین داستانی، روانی، احساسی و فلسفی شخصیت ها و پرسوناژ ها می پردازد اما موشن گرافیک بیشتر به جنبه های سمبولیک، نشانه شناسی و تشریح رویدادها و فرایندها می پردازد. به همین دلیل کاربرد موشن گرافیک بیشتر در صنعت تبلیغات و برندینگ می باشد.

جمع بندی

به طور کلی میتوان اینگونه تعریف کرد: ترکیب تصاویر گرافیکی و حرکت دادن آنها به همراه صدا که در ساخت انیمیشن، ساخت تیزر، انیمیشن های دوبعدی، برنامه های آموزشی و… کاربرد دارد. در این روش نیازی به دوربین، بازیگر، نورپردازی، صحنه سازی و … نیست و تماما با کامپیوتر و نرم افزارهای گرافیکی مانند افترافکت ساخته میشود.و غالبا کلیپ هایی که داستانی را روایت نمیکنند جزو گرافیک متحرک یا موشن گرافیک هستند.

موشن گرافیک ها به دلیل وجود تصاویر گرافیکی جذاب و متنوع و استفاده از رنگ های زیاد امروزه طرفداران زیادی دارد که تاثیر زیادی در جذب مخاطب دارد. و همچنین این روزها افراد زیادی تماشای ویدیو را به خواندن ترجیح میدهند و اگر بتوانید یک ویدیوی موفق بسازید شانس اینکه مخاطب را به مشتری تبدیل کنید بسیار زیاد است.

در مقاله بعدی به چگونگی پی بردن به عوامل موثر موفقیت موشن گرافیک میپردازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *